Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Головна / Кулінарія / Хліб на вершках — рецепт з фото

Хліб на вершках — рецепт з фото

Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 годину 0 хв.

Люблю готувати домашній хліб. Він по-своєму ароматний, має свій неповторний смак. Тим більше на його приготування потрібно мало часу і інгредієнтів.

Інгредієнти для рецепта «Хліб на вершках»

  • Борошно 300 г
  • Вершки (15-20%) 250 мл
  • Масло рослинне 50 мл
  • Дріжджі 10 г
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сіль-2 ч. л.

Як приготувати хліб на вершках

Першим ділом злегка підігріваю вершки. У них додаю дріжджі, цукор і сіль. Усе ретельно розмішую, щоб дріжджі вступили у взаємодію з рідиною. Хліб на вершках крок 0
Просіюю борошно і пересипаю в вершки. Замішую тісто. Тісто має бути досить м’яким. Хліб на вершках крок 1
Змащую маслом деко. Формую коржик і акуратно переміщаю її на форму для випікання. Хліб на вершках крок 2
На тесті формую борозни, як на батоні. Так випічка буде мати гарний естетичний вигляд. Хліб на вершках крок 3
Розігріваю духовку до 160 – 180 С і відправляю в неї деко. Хліб на вершках випікається близько 25 – 30 хвилин. Як все буде готово, виймаю з духовки, охолоджую. Смачний домашній хлібець готовий. Хліб на вершках крок 4