Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Головна / Кулінарія / Кизилове варення — рецепт з фото

Кизилове варення — рецепт з фото

Кількість порцій: 4 Час приготування: 4 години 0 хв.

Кизилове варення на зиму — це дуже хороший засіб для підняття імунітету. Рецепт як варити кизилове варення розповіла мені моя бабуся. Тепер я хочу поділитися ним з вами.

Інгредієнти для рецепта «Кизилове варення»

  • Цукор 1 кг
  • Кизил 1 кг
  • Вода 500 мл

Як приготувати кизилове варення

Отже, як приготувати кизилове варення? Для варення я використовую велику емальовану миску. Першим ділом я отсыпаю 1 кг цукру в миску. Кизилове варення крок 0
Кип’ячу воду і даю їй охолонути. Як тільки вона стане кімнатної температури, переливаю її в цукор і відправляю на плиту варитися на середньому вогні. Цукровий сироп потрібно постійно помішувати, особливо біля дна, так як цукор може підгоріти. Кизилове варення крок 1
Якщо ви не знаєте, як правильно варити кизилове варення, я вам зараз розповім всі секрети. Кизил я вибираю тільки стиглий, пружний. М’який краще не використовувати, при кип’ятінні він може втратити форму. Кизилове варення крок 2
Як тільки цукровий сироп закипить, відправляю в нього кизил і кип’ячу далі. У процесі приготування буде з’являтися багато піни, її треба прибирати. Як тільки все закипить потрібно витримати 10 – 15 хвилин і відставити. Витримати 3 – 4 години, і закип’ятити кизилове варення повторно. Кизилове варення крок 3
Поки варення доваривается, стерилизую банки і розкладаю в них варення. Відразу закручую і перевертаю. Витримую їх в такому положенні кілька днів. Готове варення можна використовувати вже через тиждень. Тепер ви знаєте, як зробити кизилове варення! Кизилове варення крок 4