Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Головна / Кулінарія / Окунь в духовці — рецепт з фото

Окунь в духовці — рецепт з фото

Кількість порцій: 2 Час приготування: 1 годину 0 хв.

Дуже люблю готувати різноманітну рибу. Навіть проста просмаження або випікання в духовці надає їй незвичайного смаку. Однією з моїх улюблених риб є окунь. Тому я досить часто використовую його в різноманітних стравах.

Інгредієнти для рецепта «Окунь в духовці»

  • Окунь 1 шт.
  • Сіль за смаком г
  • Приправа до смаку г
  • Лимон 1/2 шт.
  • Петрушка за смаком г

Як приготувати окунь в духовці

Тушку окуня першим ділом обмиваю у воді. Першою відділяю голову і виймаю нутрощі, повторно промиваю рибу. Окунь в духовці крок 0
Як тільки риба буде обмитої, очищаю луску. Також відрізаю всі плавці, щоб тушка була гладенькою. Окунь в духовці крок 1
Далі добре просаливаю і посипаю приправою з обох сторін. Окунь в духовці крок 2
Окунь викладаю на деко і роблю розрізи на тілі риби. У ці отвори капаю по пару крапель лимона. Він підкреслить смакові якості риби, м’ясо стане ще більш м’яким і ніжним. Окунь в духовці крок 3
Розігріваю духовку до 160 С і переношу в неї деко. Випікаю протягом 30 – 40 хвилин. Готову страву обережно знімаю з страви і викладаю на тарілку для подачі. Прикрашаю зеленню і подаю до столу. Окунь в духовці крок 4