Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Головна / Кулінарія / Тушковані баклажани з томатами — рецепт з фото

Тушковані баклажани з томатами — рецепт з фото

Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.

Страву, для якого зараз саме час. Сезонні овочі зараз особливо смачні, не дорогі і містять максимальну кількість корисних речовин.

Інгредієнти для рецепта «Тушковані баклажани з томатами»

  • Баклажан 3 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сіль за смаком г
  • Помідор 3 шт.
  • Перець чорний за смаком г

Як приготувати тушковані баклажани з томатами

3 середнього розміру баклажана моєму і відрізає верхню частину із плодоніжкою. Ріжемо уздовж на пластинки приблизно 1-1,5 см шириною. Тушковані баклажани з томатами крок 0
Баклажани часто гірчать, і щоб позбутися гіркоти, їх краще спочатку замочити в холодній воді на пару годин. Складаємо баклажани в каструлю, заливаємо водою і ставимо зверху прес. Тушковані баклажани з томатами крок 1
Наприклад, каструлю меншого діаметру з водою. Тушковані баклажани з томатами крок 2
Готуємо кляр. Розбиваємо 2 яйця, додаємо пару столових ложок борошна, сіль за смаком і розмішуємо до однорідної консистенції. Тушковані баклажани з томатами крок 3
Якщо потрібно, додати трохи води (кляр повинен бути приблизно як тісто на млинці по густоті). Тушковані баклажани з томатами крок 4
3 великих помідори ріжемо кубиками. Тушковані баклажани з томатами крок 5
На дно великої каструлі кладемо трохи порізаних помідорів. Тушковані баклажани з томатами крок 6
Кожен скибочку баклажана мачає в клярі і обсмажуємо в олії на сковороді до золотистого кольору. Трохи посипаємо меленим чорним перцем. Тушковані баклажани з томатами крок 7
Складаємо в каструлю шарами — шар обсмажених до клярі баклажанів, шар помідорів. Тушковані баклажани з томатами крок 8
Зверху можна додати пару ложок томатної пасти або кетчупу. Наливаємо приблизно склянку води ( жижкости повинно бути достатньо, щоб страва не підгоріла, але не занадто багато, щоб не вийде суп) і ставимо гаситися під кришкою на середньому вогні. В середині перевірити сіль і досолити, якщо солі від кляру виявилося не досить. Коли баклажани стануть м’якими, страва готова. Тушковані баклажани з томатами крок 9
Подаємо гарячим. Приємного апетиту! Тушковані баклажани з томатами крок 10