Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Головна / Дієти та харчування / Як досягти кислотно-щелоного балансу в організмі

Як досягти кислотно-щелоного балансу в організмі

Коли організм «окислюється» клітини відчувають дефіцит кисню та інших корисних речовин. Тіло робить спроби компенсувати кислий Ph за допомогою лужних мінералів. У разі якщо в раціоні міститься недостатньо мінералів для компенсації, кислоти починають накопичуватися в жирових та інших тканинах організму. До прикладу, якщо вони будуть накопичуватися в колінах, це спровокує розвиток артрозу, а якщо в печінці – це загрожує ожирінням печінки. Дізнайтеся у статті, що таке кислотно-лужний баланс і які продукти допоможуть його підтримувати.

Рівень Р? – це проворции кислоти і луги в організмі. У разі якщо співвідношення лугів і кислот правильне, Ph крові буде трохи лужним – 7,365. При будь-якому відхиленні від такого діапазону починають з’являтися неприємні симптоми захворювання.

При кислотному дисбалансі пошкоджені клітини втрачають здатність до відновлення. Підвищена кислотність виступає перешкодою для детоксикациии важких металів і провокує ріст пухлин. Крім іншого, саме дисбаланс кислоти і лугу призводить до того, що організм стає більш вразливим перед хворобами.

Кислотно-лужний дисбаланс проявляється наступними проблемами:

  • зайву вагу;
  • алергія;
  • акне;
  • грибкові інфекції;
  • артрит.

Чому порушується кислотно-лужний баланс?

Серед причин неправильних проворций кислоти і луги в організмі виділяють:

  • неправильне харчування;
  • стрес;
  • токсичне навантаження.

Також важливу роль в підтримці балансу відіграють фізичні навантаження. Приміром, занадто інтенсивні навантаження можуть призводити до окислення, точно так само як і їх відсутність. Так відбувається з тієї причини, що лімфатична система не здатна повноцінно працювати, а саме вона забезпечує виведення кислот і токсинів з організму.

Подщелачивающая дієта допоможе поступово збалансувати рівень Ph в організмі

Щоб відновити кислотно-лужний баланс слід вживати більше овочів і зелені. Раціон на основі цих продуктів подарує заряд енергії, допоможе поліпшити стан шкіри, а прояву алергій поступово зменшиться.

При досягненні правильно кислотно-лужного балансу нормалізується вага. Так відбувається в силу того, що за рахунок усунення кислого середовища необхідність в утворенні нових жирових клітин відпадає, а жир, який залишився в організмі спалюється з-за відсутності необхідності зберігання кислих відходів.

В ідеалі раціон на 80% повинен складатися з щелочеобразующіх продуктів, а на 20% — їх кислотоутворюючих. Для відновлення здоров’я краще змінити пропорцію в дієті, збільшивши обсяг споживаних «лужних» продуктів до 100% на період двох-трьох тижнів.

Більшість овочів належать до лужних продуктів, також бажаного ефекту можна досягти за допомогою додавання спеціальних спецій і трав.

Варто враховувати один нюанс – немає нічого спільного між окислючий і залужнюючих впливом продуктів на організм і реальним Ph самої їжі. Наприклад, лимони дуже кислі, але при цьому, вироблені ними після перетравлення і засвоєння кінцеві продукти насичені лугами. Лимонна кислота, що міститься в цитрусових має залужнюючих ефектом.

У м’ясі міститься достатня кількість лугів, однак у закінченні процесу перетравлення в організмі залишається кислий залишок. Таким чином, практично всі продукти тваринного походження окислюють організм.

найпростіший спосіб врегулювати кислотно-лужний баланс, знизивши кислотність – пити воду з лимоном і лаймом. Щоб зберегти здоров’я слід кожен день починати з однієї-двох склянок такого напою.

Щоб зрозуміти, які продукти мають подщелачивающими, а які, навпаки, окислюють організм – ознайомтеся з таблицею, поданою нижче. Все гранично просто – чим вище значення в таблиці, тим більш лужною є їжа, отже, чим нижче значення, тим сильніше вживання цього продукту порушує кислотно-лужний баланс організму.

Рівень Ph в організмі допоможуть визначити спеціальні тест-смужки. Дотримуючись такі принципи харчування, Ви поліпшите своє самопочуття і скинете зайву вагу – все це завдяки кислотно-лужного балансу.